Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Frågor och svar

 • Kan alla få fjärrvärme?

  Nej tyvärr inte. Det kräver att man har ett vattenburet värmesystem i huset och att huset ligger i närheten av en fjärrvärmeledning. Kontakta kundservice för att få besked om man kan få fjärrvärme.

 • Om man väljer fjärrvärme, blir man då fast i fjärrvärmen?

  Man blir aldrig fast i fjärrvärmen. Man kan säga upp sitt avtal när som helst. Normal uppsägningstid är tre månader.

  Vi har gjort stora investeringar och är beroende av en långsiktig och förtroendefull relation till kunden. Så det gäller att se till att kunden är nöjd.

 • Hur sätts priserna?

  Priserna på fjärrvärme sätts som för andra varor, det vill säga i relation mellan köpare och säljare eller mellan utbud och efterfrågan.

 • Får man betala efter förbrukning eller betalar alla lika?

  Varje fjärrvärmecentral ute i husen har en egen mätare som mäter den enskilda förbrukningen. Det innebär att en gång per månad avläses mätarna elektroniskt och kunden faktureras efter verklig förbrukning.

 • Hur ekonomisk är fjärrvärme i jämförelse med andra sätt att värma sitt hus?

  Priset på fjärrvärme har utvecklats i lägre takt än alternativen. Eftersom fjärrvärmen är ett stort vattenburet system, så finns förutsättningarna för att alltid använda sig av rätt bränsle ur både ekonomisk och miljö synpunkt.

 • Får vi tillräckligt med varmvatten med fjärrvärme?

  I husets fjärrvärmecentral produceras tappvarmvattnet omedelbart och kontinuerligt. Det innebär att tillgången på varmt vatten är i princip obegränsat.

 • Kan jag själv reglera hur varmt jag vill ha inne?

  Ja, husets fjärrvärmecentral är utrustad med en reglercentral som reglerar värmen i huset. Inställningen av reglercentralen gör fastighetsägaren var och en efter vilken inne temperaturer som önskas.

 • Hur mycket tjänar miljön på att jag byter till fjärrvärme?

  Det beror på vad du har haft för uppvärmning tidigare. Men i de allra flesta fall så ersätter vi olja- eller eluppvärmning som båda bidrar till utsläpp av växthusgaser och därmed klimatförändringar med en koldioxidneutral produktion som inte bidrar till klimatförändringar.

Har du någon ytterligare fråga?
Ring oss på telefon 0302-55873 så skall vi försöka ge dig ett svar.