Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Bli kund hos oss

Lerum energi är ditt lokala elbolag. Hon oss får du alltid bra pris och 100% förnybar energi där en stor del produceras i våra tre egna vattenkraftverk. Vi ägs av kommunen och allt vi tjänar återinvesteras i bygden. Därför är vår vinst även din vinst. Vill du veta mer?

Mer om Lerum Energi

Lerum energi ägs av Lerums kommun och i slutändan av kommunens invånare. För oss är det självklart att erbjuda bra priser, att all el ska vara 100% förnybar, och att all vinst ska stanna i bygden.

Lokalt producerad el

En stor del av vår el produceras lokalt i våra tre vattenkraftverk längs Säveån. Resterande el köper vi från Vattenfall och den är alltid 100% förnybar. Att vi är ett lokalt bolag innebär att du alltid har nära till vår engagerade kundtjänst.

Låga priser utan dolda avgifter

Som kommunägt bolag finns vi till för dig som bor i kommunen. Våra priser är alltid konkurrenskraftiga och du slipper dolda avgifter och krångliga fakturor. Jämför oss gärna!

Vår vinst är din vinst

Allt vi tjänar går tillbaka till bygden. Vi investerar i vårt eget elnät för att säkerställa en trygg elleverans och vi sponsrar det lokala föreningslivet. Resterande vinst går till vår ägare Lerums kommun som återinvesterar pengarna i bygden. Därför är vår vinst även din vinst.
 

Våra kraftverk 

Vi har tre vattenkraftverk i Säveån som alla producerar förnyelsebar el. Och just det förnyelsebara blir särskilt tydligt här eftersom vattenkraften nyttjas tre gånger när den passerar genom Flodas, Hillefors och Hedefors kraftverk.

 

Floda kraftverk

Hillefors kraftverk

Hedefors kraftverk