Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Vilket elavtal ska du välja när priserna sjunker? 

Vet du om att elpriserna nu är de lägsta på många år? Det rörliga priset är rekordlågt och de fasta avtalen tecknas till riktigt bra pris. Det är med andra ord ett gyllene tillfälle att kontakta oss för att skaffa ett bra avtal!
Utöver bra pris får du med Lerum Energi som elhandelsleverantör allt på samma faktura, lokal kundservice och 100 procent förnybar el från vattenkraft! Dessutom återinvesteras vår vinst på hemmaplan.

Vad kommer det sig då att priserna är så bra just nu? Vi frågar Camilla Berglund, kundservicemedarbetare på Lerum Energi.
I januari i år sjönk elpriserna drastiskt och trenden med lägre elpriser fortsatte långt in i maj. Framförallt är det tillgången på vattenkraft som har haft stor inverkan på priset.
Men Camilla, hur ska man tänka när det är dags att teckna avtal? Är det bra att binda upp sig på 1 eller 3 år eller ska man välja det rörliga avtalet och följa elprisernas upp- och nedgång? 

- För vissa är rörliga det bästa, för andra passar ett fast pris bättre. Det finns inget facit! Kontakta oss så hjälper vi dig att teckna det bästa avtalet för dina behov, säger Camilla. 

Rörligt pris

Med ett rörligt avtal följer priserna börsen och man berörs direkt som kund av prisjusteringen. När priset går neråt är det ju trevligt, nackdelen är att utvecklingen kan gå åt andra hållet. Ett rörligt elpris innebär att kostnaden för din elanvändning för kommande månader kan vara svår att förutse. Det kan vara en risk om din ekonomi inte tillåter oväntade utgifter. 

Fast pris

Ett fast elpris innebär att det är lättare för dig att beräkna vad du ska betala för din elanvändning. Priset avgörs förstås också av hur mycket el du använder.
På Lerum Energi har vi ett kort elavtal som löper under ett år samt ett längre elavtal som löper under tre år.
- Vad som är mest förmånligt framöver är svårt att veta. Men om det är någon gång man ska teckna ett fast elavtal så är det så klart när elpriserna är låga, säger Camilla. 

Teckna ditt elavtal idag

Det är svårt att på längre sikt veta om elpriserna kommer att öka eller sjunka. Just nu är vattenmagasinen välfyllda och vi är inne i en årstid då vi förbrukar mindre el. Men får vi en torr och varm sommar kommer tillgången på el att minska och priserna kan gå upp igen.
- Det finns med andra ord ingen anledning att vänta på rätt tillfälle att teckna en viss typ av elavtal. Ring eller mejla oss som sagt så hjälper vi till att teckna ditt avtal redan idag, säger Camilla. 

Aktuella priser hittar du här -->>

Yvonne, Camilla, Eva och Beatrice på kundservice hjälper dig att teckna det elavtal som bäst passar dina behov!

Kontakta oss!

Kontakta Yvonne, Camilla, Eva och Beatrice på vår kundservice så får du hjälp med att teckna det bästa avtalet för dina behov. Du når oss på eller 0302-558 50 

Lerum Energi - lokal kraft att lita på

2020-06-08