Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Upptäck spännande platser med Naturpasset

Vill du ha lite utmaning på din promenad? Lerums skid- och orienteringsklubb, LSOK, har i dagarna skickat ut årets upplaga av Naturpasset! Med kartan i din hand kan du på ett enkelt och roligt sätt få motion och samtidigt hitta vackra och spännande platser i vår kommun.

Naturpasset består i år av tre områden: Lerum, Olstorp och Gråbo. På kartan finns 47 kontroller markerade. I skogen är de markerade med rödvita kontrollskärmar. Kontrollerna har olika svårighetsgrad vilket är beskrivet på kartan. 

Du kan besöka kontrollerna när du vill från april fram till den 10 oktober. Om du vill delta i Naturpassets tävling antecknar du bokstaven som står på respektive kontroll och fyller i den på Naturpassets hemsida www.naturpasset.se.

- Det är ingen tidtagning och du väljer själv om och när du skickar in dina kontrollbokstäver, säger Andreas Näsman på LSOK. 

Du behöver inte några förkunskaper och ingen speciell utrustning för att kunna delta, men en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken. Ett skyddande plastfodral för kartan kan den som vill hämta på KomIn på Bagges torg i Lerum eller på turistbyrån på Nääs slott. Där kan du också hämta ut Naturpasset om du inte har fått det i din brevlåda, alternativt ladda ner det här.

Naturpasset innehåller också ett cykelpass där du kan cykla i bygden och kombinera kontrollpunkter med bilder. Läs mer om Cykelnaturpasset här.

Tyngdpunkten i Lerums skid- och orienteringsklubbs verksamhet är orienteringslöpning, men de sysslar också med mountainbikeorientering, skidåkning och skidorientering.
Vid klubbstugan i Härskogen tränas löpning varje tisdag med barn, ungdomar och vuxna. På torsdagar är det teknikträning på olika platser i kommunen. 

- Oavsett om du är erfaren orienterare eller nybörjare är du välkommen att pröva någon av våra träningar. Vi erbjuder även nybörjarkurser och motionsorientering, berättar Andreas Näsman. 

Naturpasset är Lerums SOK:s friskvårdssatsning i samarbete med Lerums kommun. I år är Lerum Energi med som stolt sponsor!

 

2020-04-16