Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Lerum Friidrott lockar barn, ungdomar och veteraner 

Lerum Friidrott är en av de föreningar som Lerum Energi stolt sponsrar. Sponsring är en viktig del av vårt lokala engagemang som syftar till att främja samhällets energigivande hjältar.
Vi vill gärna berätta om dessa fantastiska föreningar och kommer därför löpande att uppmärksamma dem på vår hemsida. 

Först ut är Lerum Friidrott som Lerum Energi har sponsrat under flera år.
Ulf Gimlegård är klubbchef och tränare i föreningen. 

– Vi har tio olika grupper med åtta år som startålder. 500 medlemmar varav 300 är aktiva, säger Ulf.
På måndagar under vinterhalvåret är några av grupperna i Förbohallen och tränar. Det tränas spänsthopp, rörlighet, styrka, kasttekniker, stavhopp, intervaller med mera.
– Det är alltid full fart och en härlig energi i hela hallen, säger Ulf.
 
Sommarhalvåret tränar föreningen utomhus på Stonehill.
För barn mellan 7 och 12 år arrangeras Lerum Friidrottsskola under påsklov, sommarlov och höstlov. Utmärkta tillfällen att testa på friidrott.
– För 13–16-åringar har vi något vi kallar för Nybörjarveckorna några gånger om året, berättar Ulf. 

Stavhoppsträning!

Gör det här om ni kan!

Friidrott för veteraner

Det finns med andra ord många möjligheter för barn och ungdomar att testa på friidrott.
Men sedan några år tillbaka erbjuder föreningen även friidrott för veteraner. Anledningen att man startade det var att det fanns föräldrar på läktaren som var sugen att testa på.
En av dem var Göran Åberg, då runt 50 år. Nu runt 60. 

Rolig och allsidig träning

– Det var barnen som började för 8-9 år sedan. Och ju mer jag såg dem träna, ju mer ville jag träna själv, säger Göran som innan dess inte hade någon erfarenhet av just friidrott.
Och någon erfarenhet behövs heller inte, intygar gruppen.
– Nej nej, alla är välkomna! Det är rolig och allsidig träning och vi coachar och peppar varandra. Det är underbar kamratskap, säger Pernilla Nielsen som började träna för några månader sedan i samband med att hennes son började. 

Fredrik Wikman, Annelie Ivarsson, Pernilla Nielsen, Göran Åberg, Paulina Orell Sahlberg och Anders Svenninghed aka Veteranerna!

Gruppen ses varje måndag kväll. De tränar dels styrka, löpintervaller, hopp- och kaststyrka, dels mer grenspecifik träning som till exempel att jobba in ett bättre löpsteg, uthopp i längdhopp med mera. 

Veteran-SM stundar

Om två veckor väntar faktiskt veteran-SM i friidrott inomhus för några av dem, bland annat Paulina Orell Sahlberg som har tränat friidrott tidigare i sitt liv.
– Jag älskar friidrott! Det är den absolut roligaste träningsformen jag har testat, oavsett om man bara vill hålla formen eller vill tävla. Jag älskar att springa och känslan att vara snabb och stark är oslagbar. Sen är det även tävlingsmomentet som lockar. Det är svårt att hitta andra tillfällen i livet som skapar den känsla och adrenalin man får i ett startblock. 

Paulina slutade 2009, bland annat på grund av skador.

– Jag förstod då att jag inte skulle vinna OS så fick satsa på annat i livet, säger Paulina.
Det är ju inte så att hennes vinnarskalle har blivit mindre genom åren. När det nu vankas SM satsar Paulina på att nå topplaceringar. 

Paulina Orell Sahlberg satsar på guld i veteran-SM och tränar in i det sista. 28 februari är det dags!

– Jag satsar på att springa det snabbaste jag har gjort som veteran och hoppa högre i höjd än tidigare. Som veteran ska tilläggas, då mina forna personliga rekord numera inte gäller. Sen satsar jag på medalj, helst guld såklart! 

Men det slutar inte där. I augusti 2022 arrangeras Veteran-VM i friidrott i Göteborg. Då förväntar man sig 8000 deltagare. En av dem kommer att vara Paulina från Lerum.
– Det kommer att bli väldigt skoj med ett VM på hemmaplan och det satsas mer än någonsin på veteranfriidrott nu inför detta mästerskap. Innan dess kommer Veteran-SM utomhus och sommaren 2021 är det Veteran-EM i Finland, berättar Paulina var starkaste grenar just när är spring, häck och höjd.

Vill du prova på?

För dig som är 35 plus och är intresserad av att börja utöva friidrott så kommer Lerum Friidrott i vår och sommar att erbjuda ett paketerat upplägg med cirka 8 tillfällen att prova på. Det är för dem som är helt nya som sedan slussas in i den befintliga veterangruppen.
Läs mer på Lerum Friidrotts hemsida. Där hittar du även mer information om de olika barn- och ungdomsgrupperna. 

Anders Svenninghed övar på sin spänst.

Bli sponsrade av Lerum Energi 

Lerum Energi är ett elhandelsbolag som brinner för föreningslivet på hemmaplan! Vi satsar tid, energi och pengar varje år för att stötta klubbar, föreningar, organisationer och spännande evenemang samt andra initiativ som ger energi till Lerum. Vi ägs av kommunen och allt vi tjänar återinvesteras på hemmaplan.
Vår ansökningsperiod för sponsring är öppen fram till den 15 mars.
Läs mer här och skicka in en ansökan! 


 

2020-02-21