Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Gratis transport till Öijared golfklubb

För att stimulera barn och ungdomar att röra på sig har Öijared golfklubb satsat på en buss för att erbjuda gratis transport ut till Öijared på vardagar.
– Vi vill ge alla barn som vill möjligheten att lära sig att spela golf, utvecklas, ha kul tillsammans och bli så bra som de kan och vill, säger Lars Brydolf, klubbchef för Öijared golfklubb.
 

Öijared golfklubb är en av de föreningar som Lerum Energi sponsrar och vi är med och sponsrar det fantastiska initiativet med gratis transport för barn och ungdomar. Sponsring är en viktig del av vårt lokala engagemang som syftar till att främja samhällets energigivande hjältar!
Vi vill gärna berätta om dessa fantastiska föreningar och kommer därför löpande att uppmärksamma dem på vår hemsida.

Framtidens fritidsgård

Öijared Golfklubb bildades redan 1958 och är en förening med cirka 3300 aktiva medlemmar. På juniorsidan är det cirka 110 juniorer i träning i olika grupper, från de minsta i Golfkul (6-8 år) till de äldsta juniorerna som har tagit plats i klubbens elitlag.

Under 2018 och 2019 anlade klubben ”Framtidens fritidsgård” för barn och ungdom på Öijared. Den nyanlagda multibanan består av 9 hål där det finns möjlighet till footgolf, frisbeegolf och golfäventyret med tre olika utslagsplatser. 

– De olika utslagsplatserna gör det möjligt för även de minsta att spela golf ”på riktigt” och allteftersom barnen utvecklas kan de flytta längre bak. Multibanan är elbelyst för att möjliggöra spel i så stor utsträckning som möjligt, säger Lars Brydolf.

Lerum Energi är stolt sponsor av minibussen som transporterar barn och ungdomar kostnadsfritt ut till Öijared golfklubb.

För barn och ungdomar upp till 21 år

Sedan början av april erbjuder Öijared golfklubb gratis transport ut till anläggningen för barn och ungdomar upp till 21 år. Bussen avgår måndag-torsdag från Floda station klockan 16.05. Under sommarlovet gäller samma dagar men med avgångstid 10.05 och även 14.05 vilket gör det möjligt för den som vill att antingen spendera förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen i Öijareds härliga natur.

– Vi gör detta för att kunna ge fler möjligheten att komma ut till vår anläggning. Även en kompis som inte är medlem kan åka med gratis. Under rådande coronatider får max 5 juniorer per tur åka med, så att avstånd hålles. Detta gäller tillsvidare. Det blir körningar varje vecka till och med den 31 oktober och vi hoppas så klart på ett stort intresse, säger Lars Brydolf.

Måndag till torsdag går minibussen från Floda station.

 

 

2020-04-22