Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Den lilla klubben med det stora hjärtat

Gråbo ridklubb är den lilla klubben med det stora hjärtat. En klubb som har jobbat hårt i flera år för att nå den verksamhet som de har idag.
- Vi har jobbat stegvis och metodiskt utan att ta oss vatten över huvudet. Nu har vi en fantastisk verksamhet dit alla är välkomna på lika villkor, säger Ewa Rockmyr som är vice ordförande i klubben. 

Gråbo ridklubb är en av de föreningar som Lerum Energi har sponsrat genom åren. Sponsring är en viktig del av vårt lokala engagemang som syftar till att främja samhällets energigivande hjältar.
Vi vill gärna berätta om dessa fantastiska föreningar och kommer därför löpande att uppmärksamma dem på vår hemsida. 

Idag driver Gråbo ridklubb en ridskoleverksamhet med cirka 150 ridande elever per vecka.

Lite i utkanten av Gråbo centrum ligger ridklubben som har bedrivits i 30 år. Klubben är helt och hållet föreningsdriven och har ett skötselavtal med kommunen.
- Det som får klubben att utvecklas är det ideella arbetet av våra engagerade medlemmar. Vi har en familjär och hjärtlig stämning och alla ställer upp, säger Ewa. 

150 ridande elever per vecka

Idag driver föreningen en ridskoleverksamhet med cirka 150 ridande elever per vecka. Klubben äger 12 hästar som används i verksamheten. Förutom ridskola finns det även möjlighet för medlemmar att ha egen häst medlemsuppstallad, just nu 13 platser.
Ett ridhus och ett stall till föreningens skolhästar var klar i mitten av oktober år 2005. Därefter har föreningen arbetat med att ytterligare vidareutveckla verksamheten. Under 2016 förnyades resten av anläggningens byggnader i form av nytt inackorderingsstall, en foderlada och en kontorsbyggnad med toaletter och omklädningsrum. 

Sponsring nödvändigt för att utveckla verksamheten

För Gråbo ridklubb är sponsring nödvändigt för att kunna utveckla verksamheten. 2018 byggdes en ny paddock med modern belysning. Föreningen finansierade drygt hälften av investeringen med hjälp av sponsorer och olika bidrag. Lerum Energi var en av de stolta sponsorerna!
- Tack vare belysningen kan vi arrangera aktiviteter på ett helt annat sätt. Vi är inte beroende av dagsljus och kan ha verksamhet kvällstid året runt, säger Ewa.

Ewa Rockmyr och Kicki Asp framför den paddock som Lerum Energi var med och sponsrade.

Ridklubben har ett samarbete med Lerums Gymnasieskola som använder klubben för det individuella valet hästsport och ett par dagar i veckan ordnas ridning för funktionsnedsatta. Det finns också ett utvecklat samarbete med daglig verksamhet i Lerum, som har en del av sin verksamhet förlagd på anläggningen.

Klubbhus för ungdomar nästa mål

Ungdomssektionen är väldigt aktiv men har i dagsläget ingen bra lokal att vistas i.
- Vi vill att de ska kunna komma hit efter skolan och umgås, plugga, fika och hänga. De har mycket avsutten verksamhet. Vi behöver också en lokal där vi kan arrangera föreläsningar och ha olika kurser. Vårt nästa mål blir därför att bygga ett klubbhus i anslutning till ridbanan, säger Ewa.
Gråbo ridklubbs ambition är att vara en personlig ridklubb med tonvikt på lärande och säker hästhantering.
- Alla är välkomna! Hos oss rider och medverkar personer i alla åldrar, av båda könen och med olika etnisk bakgrund, säger Kicki Asp som är verksamhetschef. 

Tomas Karlsson, Sofia Lundblad,
Ewa Rockmyr, Kerstin Anderson och Kicki Asp.

Läs om hur vi på Lerum Energi jobbar med föreningssponsring!

2020-03-19